Задържаха близо тон нарязани кутии за цигари с логото на световноизвестна марка

от БНТ
12:55, 28.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
задържаха близо тон нарязани кутии цигари логото световно известна марка
Снимка: Архив

Митнически служители задържаха близо тон нарязани кутии за цигари с логото на световноизвестна марка. При последваща проверка съвместно с МВР са открити още четири палета със същата стока.

На 18.09.2020 г., около 21.00 ч, на ГКПП Дунав мост Видин - Калафат е спрян за проверка на изход от страната товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът обяснил, че превозва хартия.

Митническите служителите установили, че превозното средство транспортира две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП е организирана последваща проверка в склад на спедиторска фирма във вътрешността на страната.

На 19.09.2020 г. служители от отдел Митническо разузнаване и разследване - Югозападна и служители от отдел "Икономическа полиция" откриват в склада в София още четири палета нарязани кутии за цигари, подготвени за изпращане.

Всички опаковки са задържани заради съмнение, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на марката.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Увеличават отсъствията на децата в детските градини и подготвителните групи заради COVID-19
Увеличават отсъствията на децата в детските градини и подготвителните групи заради COVID-19
С Алея на книгата започва 18-ото издание на фестивала "Пловдив чете"
С Алея на книгата започва 18-ото издание на фестивала "Пловдив чете"