Задържаха камион с незаконна иглолистна строителна дървесина след преследване

от БНТ
23:24, 20.10.2020
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
задържаха камион незаконна иглолистна строителна дървесина преследване
Снимка: Архив/БГНЕС

Екип на Изпълнителна агенция по горите задържа товарен автомобил с незаконна иглолистна строителна дървесина при проверка в района на Държавно горско стопанство – Селище, съобщиха от агенцията.

Горските служители забелязали превозното средство, транспортиращо строителната дървесина на главен път от м. Селище за гр. Сърница и опитали да го спрат за проверка. Шофьорът на товарния автомобил не се подчинил на подадения светлинен и звуков сигнал и ускорил скоростта.

След двадесетминутно преследване автомобилът влязъл в обект за преработка и съхранение на дървесина, от където водачът на автомобила избягал.

Потърсено е съдействие от пoлицeйcĸи cлyжитeли за оглед и установяване самоличността на шофьора.

При извършената проверка, служителите на ИАГ установили, че превозваната дървесина е в размер на около 15 пл. куб м. – 38 секции строителна дървесина от бял бор с дължина 4 м. Трупите били немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет.

При направена справка в информационната система на ИАГ е установено, че товарният автомобил има монтирано GPS устройство, но същото не работи.

Товарният автомобил и трупите са задържани.

Проверката по случая продължава.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево, с температури между 16 и 21 градуса
Предимно слънчево, с температури между 16 и 21 градуса
Неуспешно бягство от затвора в Дания
Неуспешно бягство от затвора в Дания