НОВИНИ

Задържаха мъж, откраднал 850 000 лв., скрити в камина в Ямбол

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:14, 22.01.2021
6503
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Извършителят на кражбата на крупна сума пари и злато от дома на ямболски бизнесмен беше задържан в Бургас. Задържаният е 44 годишен криминално проявен мъж от Бургас. Общата стойност на откраднатите пари са над 850 000 лева в различна валута.

Кражбата е извършена през октомври миналата година от дома на местен бизнесмен. Откраднати са 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги, 450 бразилски реала и златни накити. Парите са били скрити в тайник в камината. Първоначално са задържани 6 души от Бургас и Ямбол.

"За едно от лицата бяха събрани безспорни данни за участието му в деянието. За това лице беше взета мярка за 72 часа от прокурор наблюдаващ делото и в последствие вчера Районният съд Ямбол му наложи мярката задържане под стража", каза директорът на ОДМВР Ямбол старши комисар Иван Русев.

В разкриване на случая за първи път в Ямбол се включва сектора за тактически действия. Според събраните данни към момента в дома на потърпевшия е проникнато чрез техническо средство, най-вероятно подправен ключ. Претърсени са над 20 имоти и автомобили.

"При извършените процесуално следствени действия претърсване и изземвания са намерени големи парични суми като към момента тече проверка по установяване произхода и собствеността им", каза прокурорът Мина Грънчарова от Районна прокуратура Ямбол.

От прокуратурата не уточниха кой е потърпевшият бизнесмен. Арестуваният за кражбата е криминално проявен, с множество присъди. Ако бъде признат за виновен за обира, може да получи до 15 години затвор.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проходът "Петрохан“ е отворен за движение
Проходът "Петрохан“ е отворен за движение
Алекс Лазаров на 1/2-финал в Анталия
Алекс Лазаров на 1/2-финал в Анталия