Задържаха трима телефонни измамници и техен помагач във Великотърновско

от БНТ
17:47, 30.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
полицията задържа трима телефонни измамници техен помагач
Слушай новината

Тримата мъже - двама, от които местни жители на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица, с богато криминално минало, са задържани в района на с. Камен, Великотърновско. По-възрастните мъже са били осъждани за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска марка.

Акцията е била извършена от криминалисти на ГДНП и ОДМВР-Велико Търново, Русе и Шумен. При претърсването са били иззети три мобилни телефона със СИМ карти, 80 лева и вещи, свързани с престъпната им дейност.

В рамките на специализираната операция, минути след като възрастна жена предала 1960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема.

Според данните до момента жертви на престъплението се оказали две жени на 83 и 71 години от шуменско село. Те били подведени по добре познатата измамна схема - съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и трябва да им съдействат за залавяне на измамници, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат, в плик на място близо до имота на една от жените.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Разследването е под надзора на Районна прокуратура-Шумен. Изяснява се съпричастността на задържаните към телефонни измами на територията на цялата страна.

Автор: Венета Николова

СНИМКИ: МВР

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Барега надви Чептегей във финала на 10 000 метра в Токио
Барега надви Чептегей във финала на 10 000 метра в Токио
Министър Комитова: Категорично не съм спирала и няма да спирам никакво строителство на пътища
Министър Комитова: Категорично не съм спирала и няма да спирам никакво строителство на пътища