НОВИНИ

Заев поздрави Кирил Петков с пожелание за укрепване на двустранните отношения

македонският премиер зоран заев ​приятелството българия искрено
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:16, 14.12.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Балкани
Слушай новината

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в телефонен разговор е честитил на Кирил Петков избирането му за премиер на България.

Шарл Мишел поздрави новоизбрания премиер Кирил Петков

Двамата са се съгласили да продължат да работят за намиране на приемливо решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство между Република Северна Македония и ЕС, съобщи МИА.

"На колегата Кирил Петков честитих избора за председател на Министерския съвет на Република България. В телефонния разговор пожелах на премиера Петков успешен мандат и осъществяване на всички приоритети, утвърдени в програмата на неговото правителство с цел благополучие и просперитет на българската държава и българските граждани", заяви Заев на официалната си страница във Фейсбук.

Урсула фон дер Лайен към Кирил Петков: Нямам търпение да се срещнем в четвъртък

Заев съобщи още, че в разговора двамата премиери са изразили готовност да ускорят комуникацията и сътрудничеството чрез няколко работни групи в областите икономика, култура, здравеопазване, енергетика, инфраструктура и други сектори от интерес за македонските и българските граждани.

"Съгласихме се да продължим да работим за намиране на приемливо решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство на Северна Македония в ЕС и за нов позитивен импулс за укрепване на двустранните отношения между нашите две страни в името на общото европейско бъдеще", посочи Заев във Фейсбук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16-годишно момче загина при катастрофа край Хисаря
16-годишно момче загина при катастрофа край Хисаря
Румен Радев изрази съболезнования към Байдън за жертвите на унищожителните торнада
Румен Радев изрази съболезнования към Байдън за жертвите на унищожителните торнада