НОВИНИ

Заразените с COVID-19 американци са над половин милион

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
20:53, 11.04.2020
Чете се за: 00:49 мин.
САЩ

Съединените щати станаха първата страна в света, в която броят на жертвите на новия коронавирус надхвърли 2000 за едно денонощие. Заразените американци са над половин милион. Общият брой на жертвите в света е над 102 000 души.

В Турция от полунощ в петък е в сила забрана да се излиза навън. Тя важи за 48 часа за 31 града, а мегаполис като Истанбул с население 16 милиона души, изглеждаше напълно пуст и тих. Спрени бяха международните полети, вътрешния транспорт, затвориха заведенията. Единствено работеха пекарните и аптеките. Жертвите на COVID-19 в страната са 1006. Заразените са 4747. В 83 милионна Турция са направени 300 000 теста, според официалните данни.

Във Великобритания гледката беше различна. В лондонските паркове продължаваха да се стичат хора, а полицаите бяха принудени да ги гонят.

Президентът на Германия Франк - Валтер Щайнмайер благодари на сънародниците си и ги призова да продължат да вярват на правителството и държавните институции.

Франк - Валтер Щайнмайер, президент на Германия: Пандемията ни показа, че сме уязвими. Твърде дълго вярвахме, че не сме. Винаги искахме по-бързо, по-високо, по-далеч. Това беше измамно. Но кризите ни показват и нашата сила. Дълбоко съм впечатлен от огромните усилия на страната ни в последните седмици. Опасността не е преминала, но можем да кажем, че всеки от вас промени драстично живота си и така спаси нечии живот и продължава да спасява всеки ден.

В руския град Челябинск намериха необичаен начин за ефективна дезинфекция на улиците - с помощта на модифициран самолетен двигател.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дезинфекцират църквите преди предстоящите празници
Дезинфекцират църквите преди предстоящите празници
Пазарите ще работят само от 13 до 15 април
Пазарите ще работят само от 13 до 15 април