НОВИНИ

Защо повече от 9 месеца не може да бъде избран нов директор на АГ болница "Шейново"?

bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 11.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Общество
Слушай новината

Единственият кандидат и спечелил конкурса за директор на столичната АГ болница "Шейново" д-р Румен Велев не беше избран за поста от Столичния общински съвет.

"Защо след като аз бях единственият кандидат и получих оценка, която ми позволява да бъда класиран, аз не бях избран за директор на "Шейново"?, попита в ефира на "Денят започва" д-р Румен Велев.

Според него, процедурата по избора е била опорочена.

"Решението е гласувано на 27 юли с почти пълно единодушие, с един глас въздържал се в Общинския съвет. Докладът беше внесен и подписан от общински съветници от всички политически групи, така че аз не виждам нищо скандално", каза д-р Антон Койчев, председател на здравната комисия на СОС.

Койчев обяви, че се отваря нов конкурс, в който д-р Велев отново има право да участва. На решението на Столичния общински съвет, по думите му, са повлияли редица фактори, включително и скандала с разменените бебета, когато самият д-р Койчев застава зад ръководството на болницата в лицето на д-р Велев.

"Подкрепих го, защото той е добър лекар, добър специалист и сега мисля така. Но аз не мога да разбера какво е това вкопчване в поста на изпълнителен директор. Той е вече на него близо 12 години."

Председателят на здравната комисия каза, че е имало сигнал, получен в общината, за нерегламентирани практики за искане на финансови средства от онкоболна жена. А от болницата не са дали удовлетворителен отговор по случая.

"Това е жалба, получена в Столична община от криптиран мейл. Няма имена на пациентката и кога е направила посещението в болницата. Няма как да направим проверка по този случай", обясни д-р Велев и допълни: "Аз не съм се вкопчил в поста, а вие сте се вкопчили в това да направите д-р Таня Андреева директор на болницата."

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се движат цените на храните и инфлацията - коментар на шефа на ДКСБТ Владимир Иванов
Как се движат цените на храните и инфлацията - коментар на шефа на ДКСБТ Владимир Иванов
Сигнал до БНТ: Лекарство за диабетици липсва във Варна
Сигнал до БНТ: Лекарство за диабетици липсва във Варна