НОВИНИ

Затоплянето у нас продължава

bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 22.01.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Затоплянето у нас продължава, вече по-осезаемо и в сутрешните часове. Минималните температури утре още малко ще се повишат и в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 0° и 5°, в крайните югоизточни райони - до около 8° и вече само на изолирани места около минус 2° - минус 3°.

През нощта ще е почти тихо, но през деня ще е ветровито, с умерен, в източната половина от страната временно силен югозападен вятър и там максималните температури ще са най-високи, до около 16°, в останалите райони - между 10° и 15°. В София - след 8° днес, очакванията за утре са за 11°. Ще бъде предимно облачно, а привечер и през нощта срещу неделя в Югозападна България ще превали дъжд, над около 1300 метра - сняг.

Ветровито ще бъде и в планините, с умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Облачността ще е значителна...

В масивите от Югозападна България ще вали дъжд, над 1300 метра - сняг. Максималните температури в курортите - от 0° на Алеко до 7° в Банско.

По-топло от обичайното за сезона ще остане времето в Източна Европа. Обширен многоцентров циклон определя времето в останалата, по-голяма част от континента, където в много райони е ветровито, с валежи, на места - интензивни.

Предупреждение за значителни количества и много силен вятър е в сила утре в южните и западните райони от Балканите, а в Черна гора е обявена третата, най-висока степен, код червено.

У нас, в неделя ще преобладава слънчево време с повече облаци и слаби превалявания през първата половина на деня в Източна България. Ще остане ветровито и по-топло от обичайното за януари.

През нощта срещу понеделник югозападният вятър ще се усили. Ще има и превалявания, главно в Югозападна България, а в понеделник - на отделни места и в останалата част от страната, все още от дъжд. През следващите дни се очаква рязко застудяване и валежи и от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева приветства завръщането на САЩ в Парижкото споразумение по климата
Екатерина Захариева приветства завръщането на САЩ в Парижкото споразумение по климата
МОН променя учебните програми, за да има повече часове за природните науки
МОН променя учебните програми, за да има повече часове за природните науки