НОВИНИ

Жълт код за опасно силен вятър в 14 области

bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 14.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Жълт код за силен вятър е обявен за 14 области. Поривите му ще достигнат до 24 метра в секунда. Силен вятър се очаква и в столицата. Температурите обаче остават високи.

Облачността днес постепенно ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд, в близките часове в Западна България, вечерта в Централна, а през нощта - и в Източна България. Ще има и гръмотевични бури. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 20°. Ще бъде и много ветровито, ще духа умерен, в Източните Родопи и на места северно от планините временно силен вятър от юг-югозапад, с пориви на места до близо 90 км/ч.

Още през нощта вятърът от юг-югозапад ще отслабне. Главно в Централна и Източна България ще има валежи, на места придружени от гръмотевици и временно интензивни. Минималните температури утре ще са от 3 - 4° на места из високите западни полета до 13 - 14° по Южното Черноморие, в София - около 4°. Максималните ще са от 17 до 22°. В сутрешните часове на места в Източна България все още има превалявания, които бързо ще спрат и през деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

В планините облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове в масивите от Източна България и на места там все още ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 6° до 12°.

В неделя, на Великден, температурите още малко ще се понижат. На много места в страната, повече в източната половина, ще вали. Ветровито и с валежи, почти повсеместни, а на места интензивни, ще бъде и през следващите дни, а захлаждането ще продължи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хадзидакис се извини на Робъртсън, ФА няма да предприема действия
Хадзидакис се извини на Робъртсън, ФА няма да предприема действия
Стилиян Петров: Хората със старомодни идеи често се страхуват от промяната
Стилиян Петров: Хората със старомодни идеи често се страхуват от промяната