НОВИНИ

Женският национален отбор по волейбол победи Чехия в контрола

женският национален отбор волейбол победи чехия контрола
Снимка: Българска федерация по волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
23:37, 08.08.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският национален отбор по волейбол на България спечели първата от трите контроли срещу Чехия в столичната зала "Христо Ботев". При закрита врата и пред погледа на президента на Българска федерация волейбол Любомир Ганев националките се наложиха над съперника с 3:0 (25-18, 25-20, 30-28). След това двата треньорски щаба взеха решение да изиграят още един допълнителен гейм, който завърши отново с успех за нас с 25-14.

Приятелската среща е част от подготовката за предстоящото след седмица европейско първенство за жени.

И в трите гейма "лъвиците" тръгваха уверено с 4-1. Първата част бе най-категорична, като бързо натрупаха преднина, която стигна 10 точки (19-9). Чехкините постепенно настройваха играта си и успяха да стопят до 21-17, но българките взеха частта с 25-18.

Във втория гейм отново българският тим, воден от Лоренцо Мичели, бе доминиращ, но гостенките успяваха да върнат интригата и на няколко пъти до средата на гейма да изравнят. Добра серия откъсна българките при 23-16, а това им позволи да затворят без напрежение.

Най-оспорван бе третият гейм, в който обаче и двата отбора показаха характер и класни волейболни изпълнения. Особено впечатляващ бе завършекът му, в който българките се хвърлиха здраво в защита и проявиха повече агресия в нападение. В тази част имаше много обрати и игра "точка за точка". Чехия се виждаше как взима гейма при 21-24, но 3 безответни точки доведоха да равенство и се започна ожесточена борба при всяка атака. Българките пропуснаха два геймбола, а Чехия – един. Заслужено България взе победата.

В допълнителния гейм нямаше никакъв спор кой е по-добър и българките успяха да поведат с 19-10, след което при 24-11 пропуснаха три геймбола.

Втората проверка срещу Чехия е в сряда, 9 август, отново без зрители. Достъп на медии и фенове в зала "Христо Ботев" ще има в четвъртък от 17:00 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Oчакват ни от 10 до 30°
Oчакват ни от 10 до 30°
Мъж е с опасност за живота, след като беше блъснат от кола на пешеходна пътека в Добрич
Мъж е с опасност за живота, след като беше блъснат от кола на пешеходна пътека в Добрич