НОВИНИ

Жителите на "Бояна" са доволни след решението за игрището

bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 30.04.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Като победа на гражданското общество приемат жителите на квартала новината, че на стадиона няма да се излива бетон. И че съоръжението остава със свободен достъп. Нещо повече - за снощи беше насрочен пореден протест, той обаче премина от недоволство в празник.

Двубоят между жителите на квартала и Даниел Боримиров завършва с резултат 1:0 в полза на домакините - така с футболна лексика може да се обобщи ситуацията. Съвсем разбираемо хората считат това за победа, тъй като няма да се излива бетон на кварталния стадион и съоръжението ще може да се ползва свободно от всички граждани.

"Вчера имахме среща с г-жа Фандъкова, която протече доста конструктивно. Тя сподели, че с г-н Боримиров са разговаряли и по взаимно съгласие договорът ще бъде разпаднат. Искаме още веднъж да споменем, че това не е някакъв междуличностен двубой между гражданите и г-н Боримиров. Напротив, ние нямаме нищо против него, той е наш съсед, уважаваме го, но каузата беше да спасим този терен", сподели Яница Домусчиева.

От страна на инвеститора "Витоша Спорт 2015" съобщиха за БНТ, че не са се отказали от строежа на комплекса. И продължава диалогът между тях и Столична община за намирането на подходящ терен за реализация на проекта.

"Ние ще си сложим обица на ухото и оттук нататък няма да допускаме повече такива грешки. Но не само районната организация носи някаква отговорност, защото има три решения на Столичния общински съвет, в които абсолютно всички политически сили са го подкрепили единодушно. Няма група в Столичния общински съвет в момента, която да не е имала и тогава представители в общинския съвет", заяви кметът на район "Витоша" Теодор Петков.

До тази развръзка се стигна след серия от протести, но и след успешен диалог между хората и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Още от реакциите на гражданите - вижте във видеото.

Репортер: Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветозар Томов: ЦИК трябва да е независима, това няма да стане след промените в Изборния кодекс
Цветозар Томов: ЦИК трябва да е независима, това няма да стане след промените в Изборния кодекс
Проф. Балтов: След 10 май ще има толкова много дози ваксини, че ще има презадоволяване
Проф. Балтов: След 10 май ще има толкова много дози ваксини, че ще има презадоволяване