НОВИНИ

Значителни валежи и застудяване днес

облачно дъждовно време
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 03.04.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 2°, а максималните - между 11° и 16°.

Още сутринта от юг-югозапад ще започне бързо увеличение на облачността, а около и след обяд ще има и валежи от дъжд, в Западна и Централна България интензивни и значителни, на места придружени и от гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който вечерта ще започне да се усилва и с него да нахлува студен въздух.

По Черноморието още преди обяд облачността ще се увеличи. В следобедните часове и през нощта срещу вторник ще има валежи от дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, който вечерта ще започне да се усилва. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен, вечерта силен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

Във вторник застудяването ще продължи. Ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд, повече по количество в източната половина от страната. В Северозападна България и във високите полета, с понижението на температурите, дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. До вечерта в по-голямата част от страната вятърът ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са в широки граници - от 3 - 4° в северозападните райони до 15 - 16° в Източна България.

В сряда ще бъде ветровито, вятърът навсякъде ще е от север-северозапад, а максималните температури ще са между 6° и 11°. Все още ще има и валежи, но вече ще са слаби. Ще има и дъжд, и сняг, главно в Северна България. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.

В четвъртък и петък вероятността за валежи намалява, ще има и повече разкъсвания и намаления на облачността. През втория ден вятърът ще отслабне, а дневните температури ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена припадна при предаването на протоколите в София
Жена припадна при предаването на протоколите в София
България гласува за парламент за пети път през последните 2 години (ВИДЕО)
България гласува за парламент за пети път през последните 2 години (ВИДЕО)