НОВИНИ

23-ма задържани след спецакцията в Благоевград

23-ма души са задържани при специализирана полицейска операция в Благоевград. Акцията е срещу битовата престъпност след разпореждане на главния прокурор, както и за установяване на лица, срещу които се водят повече от две досъдебни производства. В нея участваха служители на жандармерията, на полицията и на прокуратурата.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
22:04, 20.02.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
задържани спецакцията благоевград

Засилено полицейско присъствие имаше през целия ден в Благоевград. Екипи на полицията и жандармерията бяха окупирали входовете и изходите на града, както и част от главните улици и булевардите.

Проверяваха се представители на криминалния контингент, спирани бяха преминаващи автомобили, като се извършваше щателна проверка на документите на пътуващите в тях.

Задържаните при акцията ще останат в ареста за 24 часа.

Главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Това са лица, с които се работи, имаме някакви данни, че извършват някаква престъпна дейност. Те са лица от активния криминален контингент. Те са задържани назад във времето за различни престъпления.
Иван Гешев, главен прокурор: И да е ясно, че когато възникне някакъв проблем на местно ниво, независимо дали става за някой възрастен човек, който е пребит или за нещо по-сериозно, цялата държава, казах го в Чирпан, ще се изсипе на това място. И така поне докато не се намали обемът на извършваните престъпления, които наричаме битови.

В рамките на специализираната акция в Благоевград са проверени 5 заложни къщи, над 700 автомобила, съставени са 34 акта за административни нарушения, издадени са 45 фиша. Образувани са и две досъдебни производства - за автомобил без регистрация за управление и за незаконно притежание на наркотични вещества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин е сред убитите при стрелбата в германския град Ханау
Българин е сред убитите при стрелбата в германския град Ханау
Инициатива на вицепрезидента за създаване на музей на Ботев в Задунаевка
Инициатива на вицепрезидента за създаване на музей на Ботев в Задунаевка