НОВИНИ

Цветна инсталация в БНР

Картини от живи цветя преобразиха фоайето пред Първо студио на Българското национално радио.

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 13.06.2014
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Картини от живи цветя преобразиха фоайето пред Първо студио на Българското национално радио. Експозицията "Цветно лято" е подготвена от професионални флористи и възпитаници на Дома за деца, лишени от родителска грижа в село Доганово. Нестандартната цветна инсталация дава началото на лятното звучене в програмата на радио "София". Журналистите обещават тя да е много цветна и разнообразна.
Митко Димитров, директор на радио "София": Слушателите в лятната схема на радио "София" могат да очакват много повече музика, отколкото са магистралите у нас. Заложили сме на един 4-часов обеден блок. Нарекохме го "Ритъмът на лятото". Той ще звучи всеки делничен ден от 10:00 до 14:00 часа. Ще има цветни настроения и много хубава позитивна музика от ефира на радио "София".
Цветята в експозицията са живи и истински. Обработени са със специални химикали, които ги съхраняват по-дълго. Част от картините са посветени на 80-тата годишнина на БНР.
Станка Пенчева, преподавател: Всички цветя, които виждате тук, освен икебаните, са върху пиефлора. Това е един синтетичен материал, който се напоява с вода и животът на цветята е дълъг - от 7 до 10 дни.
Експозицията "Цветно лято" ще остане в Мраморното фоайе на БНР до 15 юни.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Късметлии на петък 13
Късметлии на петък 13
Пернишки баби пазят традициите в района
Пернишки баби пазят традициите в района