НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Холивуд се готви за церемонията по връчването на 88 награди "Оскар" утре. Гласуването вече приключи, кои са големкте фаворити според букмейкърите и още културни новини - вижте в рубриката Арт Щрихи на Галя Крайчовска

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:52, 27.02.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

При Оскарите няма оракул като октопода Пол....Букмейкърите обаче си казват думата. И тя е Леонардо Ди Каприо. Дали най-после безспорно талантливият актьор ще грабне статуетката, ще разберем утре. За дамите посочват Бри Ларсън.

При младите български актьори мечтите са малко по-други. Трудно, но успяват да стигнат до зрителите.

Млади, ентусиазирани, приемат щафетата на викове и мечти от Юлия Савиковская - журналист и драматург. Пиесата „Мъртвия град" е написана само за три дни, преди три години, като вик на душата. Една мечта, запечатан в плик и трима приятели.

Василка Иванова - режисьор: Става дума и за компромиса, и за мечтата като носталгия. Към загубените и потъпкани желания и мечти. За да стигнем до желанието за придобвки.

Спектакълът няма подкрепа от институции. На сцената на "Славянска беседа" тази вечер ще срещнат нови съмишленици.

Всичко започва с викове и мечти - различни от двете страни на сцената.


"Оставете ги да играят" се пееше в една песен от любим ТВ филм. "Оставете ги да рисуват", казва художникът Правдолюб Иванов, сега в ролята и на куратор.

Изложбата се открива тази вечер в полвдивската галерия "Сариев." Млади и утвърдени художници ще покажат своите версии на въпроса „Какво всъщност е рисунката". Няма никакви ограничения, всички средства са позволени.


Четири гъдулки и едно вълшебно пътуване през различни времена и жанрове. Група "Етнотикс" ще направи своята официална премиера пред публика на 7 април.

Четири гъдуларки, китарист, перкусионист и певица ще ни потопят в ритъма на етно тангото и авторски песни като "Щипка сол", а как звучат рок класики на четири гъдулки изненадата предстои.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха стъкло, за да откраднат винетка /СНИМКИ/
Разбиха стъкло, за да откраднат винетка /СНИМКИ/
Tърсят се пари за Aладжа манастир
Tърсят се пари за Aладжа манастир