НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Кой ще отваря шампанско следващата седмица?

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:47, 29.10.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Кой ще отваря шампанско следващата седмица - едно любимо актьорско трио под режисурата на Антон Угринов. „Арт” достигна 100 - не години, а представления. Както казва режисьорът “Да изиграеш 100 представления в театъра, е нещо като да обиколиш земята пеш.” На 31 октомври в Сатирата е празничното представяне на пиесата за приятелството.
След като завоюва ново признание с пиесата си „Птица в клетка” от фестивал в Канада, актрисата Йонка Илиева представя нова стихосбирка.
В книгата има и драматургични изненади. Премиерата на "Укротена не докрай” ще събере актьори и пишещи на 3 ноември в Народния театър. За зрителите на Артщрихи обаче открехваме една страница -

Необуздан

и
див,
неподвластен
конят
рита, отхвърля
не иска,
хрипти
смъква окови
не дава се.
Свобода във действие.
Когато притихне,
когато глава
сведе-
го прави,
защото го иска.
Любовта е усетил.
Любов
и
Свобода!
И аз искам!

Вдъхновението не познава рамката. Уникална сюрреалистична книга с рецепти от прочути вечери се завръща с ново издание. Книгата „Вечерите на Гала” на Салвадор Дали и музата му оглави класации месец преди официалната си премиера.

Кои са Берен и Лютиен и защо тези имена са изписани върху надгробния паметник на Джон Толкин и съпругата му Едит? Отговорите очакваме от неиздаваната повест на фентъзи майстора - с главни герои Берен и безсмъртната елфка Лютиен.
В приказките и топли, слънчева кътчета ще ни отведат бразилците от Nomade Orquestra. Те идват от Сао Пауло с пъстра компилация от джаз, фънк, рок, афробийт, хип хоп и соул. Традиционните инструменти си партнират с уд, рог и маримба. В клуб Мазе ще представят парчета от едноименния си дебютен албум. Концертът на 1 ноември е част от първото им европейско турне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици се веселиха в Балван по време на първия празник на баницата
Стотици се веселиха в Балван по време на първия празник на баницата
Нова фериботна линия ще свързва Измир и Солун
Нова фериботна линия ще свързва Измир и Солун