НОВИНИ

БСП ще влиза в пленарна зала само за определени закони

БСП няма да участват в работата на Народното събрание, ще влизат в пленарната зала само при обсъждането на определени закони, които те са внесли. Това решиха парламентарната група и Изпълнителното бюро на БСП, които се събраха извънредно, за да решат каква ще е позицията им след оттеглянето на Валери Симеонов. От левицата отново призоваха за оставка на цялото правителството и предсрочни парламентарни избори.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:55, 19.11.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

С решенията и действията си правителството на Бойко Борисов създава нестабилност в държавата, е оценката на БСП.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Мнозинството в НС на ГЕРБ, ОП и Воля, които ги подкрепят, е вредно, защото приема лобистки закони в интерес на олигарсите, приема закони, които удрят бедните и средната класа с нови и нови данъци и сме в парадокса - уж най-социалния бюджет да предизвиква социални протести и бунтове.

За БСП са неприемливи също нови формати на ново правителство в рамките на този парламент.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Задкулисни договорки за спасяването на правителството на Борисов чрез нови формати на мнозинства или правителство на малцинството със скрита подкрепа, ще бъдат агония за държавата. Ето защо няма да крепим кворума на такова мнозинство.

Социалистите ще влязат в пленарната зала само когато се обсъждат внесените от тях предложения като - отмяна на данъка на старите коли и екотаксата за дрехи втора употреба, намаляване на ДДС на храни и лекарства, преизчисляване на пенсиите, семейно подоходно облагане. Корнелия Нинова отрече твърденията, че БСП и президентът Румен Радев имат общи планове за сваляне на правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В четири района на столицата все още няма парно и топла вода
В четири района на столицата все още няма парно и топла вода
Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския министър на търговията
Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския министър на търговията