Александър Сиди: Приемане на Истанбулската конвенция ще промени и Конституциятa

Ако парламентът ратифицира Истанбулската конвенция, ще трябва да се променят около 20 закона, включително и Конституцията на страната. Това каза в Стара Загора народният представител от "Обединени патриоти" Александър Сиди. По думите му проблемът за обществото е, че в конвенцията се въвежда т.нар. "джендър терминология", с която се отварят вратички за узаконяването на еднополовите бракове и въвеждане на джендър образование в училищата.

от БНТ
14:40, 05.02.2018
Чете се за: 00:20 мин.
По света
александър сиди приемане истанбулската конвенция промени конституциятa

Сиди бе категоричен, че когато става въпрос за подобен дебат, е от изключителна важност българското общество да има възможността да изрази мнението си.

Затова от ВМРО предлагат по въпроса с ратифицирането на Истанбулската конвенция да се проведе национален референдум.

Александър Сиди, народен представител: Затова ние предлагаме в национален референдум, ако ще има такъв, той да съдържа следните три простички въпроса - За ли сте въвеждането на джендър и трети пол в българското законодателство, за ли сте въвеждането на джендър обучение в българските училища и подкрепяте ли еднополовите бракове. Това са въпросите, които тази Истанбулска конвенция повдигна в българското общество.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Две кучета са застреляни с ловно оръжие във Велики Преслав
Две кучета са застреляни с ловно оръжие във Велики Преслав
Амазон се споразумя да плати на френската хазна 250 милиона долара
Амазон се споразумя да плати на френската хазна 250 милиона долара