НОВИНИ

АРТ посоки: "По-полека" на Стефан Вълдобрев и на театрална сцена

В Младежкия театър репетират нов спектакъл по песни на Стефан Вълдобрев, съвместна продукция с Пловдивския театър. Заглавието е от хита "По-полека", а с режисурата се заема лично Владимир Люцканов.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:00, 22.05.2019
Чете се за: 00:41 мин.
Още

"Котка върху горещ ламаринен покрив" стъпва в Нов театър НДК. "Дори, когато всички илюзии за живота изчезнат, той трябва да продължава", казва героинята на Йоана Буковска. Тя сподели, че това е мечтана роля за всяка актриса, а Тенеси Уилямс е училище по театър, учебник по драматургия и емоционална зрялост.

Постановката на Бойко Илиев е концентрирана около битката на Меги, която се бори на живот и смърт за любов. С премиерния спектакъл режисьорът отбелязва и 30-годишнината от основаване на първия частен театър в България - "Диалог".

"Вдигай завесата" на сцена "Максим" в Театъра на армията. Пиесата на Питър Куилтър се играе с голям успех в над 40 страни, а българският вариант пренася Надя Асенова. Пет жени ще трябва да си поделят наследство и пространство.

Умни циници от средната класа - такива са героите на "Съгласие" в Театър "София". Един свят на успели, но страшно объркани хора... Човеци, загубили основните си ориентири. Хора, разяждани от съмнения. Обзети от гняв. Тревожни и напрегнати. Впрегнати в някаква центробежна въртележка...

Нина Рейн, автор на "Съгласие" строи с любов един плашещ свят - казва режисьорът Недялко Делчев. И залага на ключовата дума "съ-страдание". Способни ли сме да го изпитаме? Вярваме ли, че чуждата болка трябва да е и наша?

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историческа визита на патриарх Вартоломей в Гърция
Историческа визита на патриарх Вартоломей в Гърция
Акция на Европол: Задържани са 22 души, иззети са 8 млн. евро, злато и диаманти
Акция на Европол: Задържани са 22 души, иззети са 8 млн. евро, злато и диаманти