НОВИНИ

Борисов: Все повече българи се завръщат в родината

„През последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината - около 4 пъти за периода 2012-2018 г.“. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

борисов все повече българи завръщат родината
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 23.02.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

„Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно движение. Последваха кризите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия – срив на българския лев, изчезване на спестяванията на хората, свръхинфлация, глад и мизерия. Логично, много българи потърсиха своя шанс за оцеляване и развитие зад граница. През последните години у нас има видим напредък. Това е мнението на хората и анализаторите, това показват и всички статистически данни“, заяви Борисов.

Той подчерта, че днес в Европа няма стена, която да разделя хората, миграционните процеси са сравнително лесни, но за нас е важно, че посоката вече е двупосочна.

„Разбира се, че в страната ни има проблеми, но те са решими и по тях се работи. Продължаваме с усилията за подобряване на условията на живот, да имаме по-високи доходи, по-добра инфраструктура, по-добра бизнес среда. Всеки един българин е важен за страната ни! Вярвам, че сме на прав път и положителната тенденция все повече българи да се завръщат в родината ще продължи“, написа още Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британец от китайски произход е починал в Банско
Британец от китайски произход е починал в Банско
МВнР на Израел поздрави българските власти за действията срещу Луковмарш
МВнР на Израел поздрави българските власти за действията срещу Луковмарш