НОВИНИ

БСП няма да се върне в парламента въпреки оттеглените промени от Изборния кодекс

БСП няма да се върне в парламента, защото не били изпълнени всички условия, които поставили на управляващите. Те настояват за въвеждане на машинно гласуване във всички секции в страната за предстоящите през тази година избори. От левицата са изпратили сигнал до Венецианската комисия за приетите промени в изборното законодателство у нас, по същата тема другата седмица организират среща с европейските посланици.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:11, 18.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Корнелия Нинова определи като частична победа за БСП днешната позиция на ГЕРБ. Според нея от управляващата партия са се уплашили от гражданската енергия срещу промените в Изборния кодекс.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Не се връщаме в парламента, тъй като условията, които вчера поставихме, не са изпълнени в пълнота. Едно от тях беше машинно гласуване. В момента те го отлагат с неопределено бъдеще, пак казвам, с една цел и намерение да фалшифицират хартиените протоколи, да подправят в комисиите и т.н.
;

Според Нинова няма да е проблем да се набавят машини за всички секции в страната, както и че има предвидени средства в бюджета за това. Тя обяви и нова инициатива на БСП.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Започваме срещи с други партии и граждански сдружения, с които искаме да направим този общ фронт за честни избори.

От БСП са готови да разговарят по тази тема с партиите от целия политически спектър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС не са изненадани от оттеглянето на промените в Изборния кодекс
ДПС не са изненадани от оттеглянето на промените в Изборния кодекс
ГЕРБ оттегля промените в Изборния кодекс, ЦИК ще има нов състав
ГЕРБ оттегля промените в Изборния кодекс, ЦИК ще има нов състав