НОВИНИ

Чужденците дават повече пари за коли втора употреба

Все повече гръцки и македонски граждани купуват коли от автокъщите в Благоевград. Чуждестранните клиенти избират сравнително нови коли като са готови да платят от 10 до 12 хиляди лева за един автомобил. Репортерската ни проверка обаче установи, че българите купуват коли от автокъщите, които струват не повече от 5 хиляди лева.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
20:30, 25.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Георги Куков е дошъл от Разлог, за да купи кола до 2500 лева. Проверил е цените и в автокъщите в Дупница, но там се е оказало, че те са по-високи.

Георги Куков
”И там нема такива авотмобили. Там са по 7-8 хиляди лева”.

Търговците на автомобили казаха, че чужденците купуват по-скъпи коли, които в повечето случаи препродават.

Димитър
“Готова кола за продаване, изчистена нагласена, просто да я качи на камиона, да я закара в Гърция и да си вземе своето.”

Клиентите от България пък държат колата да бъде с бензинов двигател, за да може след това да се монтира газова или метанова уредба.

Димитър
“Идва със старата си кола която я е купил преди 5 години. Иска да ти я даде, да доплати некаква скромна сума и да вземе по-нова кола.”

През последната година част от автокъщите в Благоевград вече се преместени в района близо до автомагистрала „Струма”, за да привличат вниманието на шофьорите, а собствениците им се надяват така да реализират повече продажби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Румъния отбелязват 95-ия рожден ден на крал Михай I
В Румъния отбелязват 95-ия рожден ден на крал Михай I
Концерт в чест на 110 години от рождението на Шостакович
Концерт в чест на 110 години от рождението на Шостакович