НОВИНИ

Доналд Тръмп в Париж за националния празник на 14 юли

Американският президент Доналд Тръмп пристигна на двудневно посещение Париж. Той и съпругата му Мелания присъстват и на военния парад по повод националния празник на Франция. Френският президент Еманюел Макрон посреща и германския канцлер Ангела Меркел, с която ще проведат съвместно правителствено заседание.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:00, 13.07.2017
Чете се за: 00:54 мин.
По света

Броени дни след бурната среща на върха на Г-20, в която Тръмп остана в опозиция на всички останали лидери по въпросите за климатичните промени, отново му предстоят трудни разговори с двама от основните защитници на Парижкото климатично споразумение - Еманюел Макрон и Ангела Меркел.

Чейс Робъртс, американец в Париж: Интересно е кой ще надделее в разговорите. Със сигурност предстои сблъсък на хора с голямо его.

Визитата на американския президент е натоварена и с немалко символика - тази година се отбелязват и 100 години от включването на Съединените щати в Първата световна война.

Жерар Мануел, депутат от партията "Република напред" :Тръмп е преди всичко президент на Съединените щати - държавата, която е направила много, за да спаси Франция от Нацистка Германия по време на Втората световна война. Благодарение на тях, днес ние сме една свободна нация. Така че - незаисимо кой е американският президент - дали е Обама или е Тръмп, то той е добре дошъл в страната ни.

Доналд и Мелания Тръмп вече пристигнаха на френска земя. Той ще се срещне с американски военни и цивилни, а по-късно предстои разговор с Еманюел Макрон. Борбата с тероризма, войната в Сирия и Ирак се очаква да бъдат основните теми на срещата. Денят ще приключи с вечеря на Айфеловата кула, на която ще присъстват и първите дами. Утре Тръмп ще присъства на военния парад по повод националния празник на Франция.



;

В Париж е и германският канцлер Ангела Меркел. Френският президент Макрон вече я посрещна в Елисейския дворец, а по-късно днес двамата ще оглавят и съвместно заседание на германското и френското правителство. Приоритет за днешните разговори ще бъде засилването на сътрудничеството по въпросите за сигурността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фолклорният танцов театър „Найден Киров“ покори публиката в Белгия
Фолклорният танцов театър „Найден Киров“ покори публиката в Белгия
Хора с увреждания във Варна ще пътуват безплатно с градския траспорт
Хора с увреждания във Варна ще пътуват безплатно с градския траспорт