Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Френският сенат одобри трудовата реформа

Френският Сенат одобри официално предизвикалия обществена полемика законопроект за реформа в трудовото законодателство. На 5 юли текстът ще бъде разгледан и от депутатите в Националното събрание.

Георги Петров
от Георги Петров
06:48, 29.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
френският сенат одобри трудовата реформа

Документът вече беше разгледан от долната парламентарна камара и породи разногласия дори сред членовете на управляващата социалистическа партия. В резултат от това правителството използва конституционното си право да прокара законопроекта в Националното събрание на първо четене без гласуване. На 5 юли може да се наложи кабинетът отново да прибегне до такава процедура.

Френските профсъюзи настояват властите да оттеглят спорната реформа, срещу която в страната от три месеца има бурни протести. Силите на реда съобщиха, че снощи са били задържани над 80 хулигани по време на протестна демонстрация. По данни на полицията в протестни прояви в цялата страна са участвали около 64 хиляди души, а според синдикатите в демонстрациите са се включили около 200 хиляди души. Акции против трудовата реформа имаше в Париж, Марсилия, Лион и Бордо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраната за американски полети до летище Ататюрк в Истанбул беше отменена
Забраната за американски полети до летище "Ататюрк" в Истанбул беше отменена
Напрежение сред медицинските сестри в община Родопи
Напрежение сред медицинските сестри в община Родопи