НОВИНИ

Традиционният бал при президента сбъдна мечтата на Благовеста

Президентът Росен Плевнелиев и тази година организира традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта", чиято цел е да насърчи личностната и професионална реализация на абитуриентите, както и тяхното обучение и квалификация. Вижте прякото включване от Слънчевата зала на Националния исторически музей на Айше Сали.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
20:26, 26.05.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Едно от децата, които са на бала, е 18-годишната Благовеста от Благоевград. Часове преди приказната нощ се срещнахме с Благовеста Стефанова. Тя е на 18 години, от село Добротино. Последните 12 години живее в Гоце Делчев в дома за деца лишени от родителска грижа "Иван Кюлев". С усмивка ни разказва за приготовленията и емоциите около бала, за роклята и за мечтите си.

Благовеста Стефанова - абитуриентка: Едно невероятно изживяване. Просто то не може да се опише с думи. Всеки, който е завършил го е изпитал и най-добре знае как съм се чувствала аз.

Благовеста завършва моден дизайн. Сама е направила грима и прическата си за абитуриентската нощ.

Благовеста Стефанова, абитуриентка: Обичам да се занимавам с мода, обичам да се занимавам с дрехи. Това е една от страстите. Другите страсти са ми гримът и прическите. Самата рокля ми харесва, изчистена, за да мога после пак да си я нося, не да я захвърля в гардероба и да си стои там.

След бляскавата вечер дванайсетокласничката има предложение да започне работа като продавач - консултант в Гоце Делчев. Споделя, че смята да поработи малко, за да си стъпи на краката, а след това иска да започне курс за фризьор и гримьор. В балната вечер очаква да се срещне с много нови приятели.

Благовеста Стефанова, абитуриентка: Просто искам да се забавлявам така, както никога досега, защото понеже за първи път съм тука в резиденция Бояна, нека да мине по-различно.

Мечтата на Благовеста е простичка. Тя иска да успее в живота. Вярва в чудесата и се опитва да върви само напред и нагоре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община е изпълнила европроекти за близо 3 милиарда лева
Столичната община е изпълнила европроекти за близо 3 милиарда лева
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ