НОВИНИ

Известен грузински футболист се кандидатира за кмет на Тбилиси

Известен грузински футболист се кандидатира за кмет на Тбилиси на днешните местни избори в страната. Каха Каладзе е играл за Милан и казва, че спортът му е помогнал в политиката. Той се явява от управляващата партия "Грузинска мечта ".

bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 21.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

39-годишният бивш защитник на Милан е разпознаваема фигура в родната си Грузия.

Каха Каладзе: "Реших да се кандидатирам за кмет, защото имам много привърженици сред обикновените жители на Тбилиси. Ще решим проблемите заедно"

Каладзе има амбициозни планове за бъдещето и иска реформите през следващите четири години да са осезаеми. Той казва, че спортът му помага дори и след като се е оттеглил от футбола.

Каха Каладзе: "Политиката и спортът имат много общо. На първо място това е нуждата от работа в екип. Когато говоря за успех в политиката или спорта, подчертавам колко важно е да имаш екип от професионалисти."

Каладзе има вече политическа кариера, той е бил министър на енергетиката и вицепремиер. Член е на центристаката управлаващата партия " Грузинска мечта " и има подкрепа на нейния основател и най-богат човек в Грузия Бидзина Иванашвили.

Негов съперник на кметските избори е известен бивш телевизионен водещ. 46-годишният Заал Удумашвили е представен от опозиционното Обединено Национално движение, чиийто основател е бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили.

Заал Удумашвили негов втори, опозиционен кандидат за кмет на Тбилиси: "Едно нещо е сигурно- ще има балотаж"

Кандидатите за кметското място на грузинската столица са общо осем. Населението на Тбилиси е малко над един милион души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на здравеопазването не контролира безплатните закуски
Министерството на здравеопазването не контролира безплатните закуски
Втори ден на парламентарни избори в Чехия
Втори ден на парламентарни избори в Чехия