НОВИНИ

,,Как да живеем добре в собствената ни страна - България''- рецепти в книга

Книгата „Как да живеем добре в собствената ни страна – България“ е набор от икономически теории, които представляват рецепти за личен и национален просперитет. Автор е икономистът Николай Ников. За БНТ той сподели, че иска да поднесе информацията по достъпен и увлекателен начин, на разбираем език, като я е изпъстрил с много примери от живота.

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:01, 22.04.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
живеем добре собствената страна българия рецепти книга

Всяка една икономическа теория е зададена като казус, който се развива и решава. Те могат да се четат както последователно, така и напълно самостоятелно. Книгата може да послужи за наръчник за управление на личния живот на всеки индивид. Също така дава прогноза за това, което следва и трябва да се случи със световнатa икономика и капитализма. Това разказва авторът.

БНТ: ,,Как да живеем добре в собствената си страна България'' е заглавието на книгата Ви. Как да го постигнем?
Николай Ников - икономист: Като променим нашия поведенчески подход спрямо това, което се случва в обществото и влияем за предприемане на важни икономически мерки. Най-важното е да, чрез нашия живот и активност да правим това, което следва да прави цялото българско общество за благоденствието на нашата родна икономика.
БНТ: Казвате, че България трябва спешно да предприеме действия с цел защита на националните интереси, както и да адаптира своята икономическа политика в съответствие с тази на развития западен свят - Защо?
Николай Ников - икономист: Необходимо е да заменим „финансова дисциплина” с подпомагане на „малкия и среден бизнес” , „добри показатели” с „качество на живот и ниво на образование”.
БНТ: Твърдите, че предстои пренареждане на цялостното функциониране на световната икономика, което е вероятно да премине през фалити на банки, хиперинфлации и разпад на обединения и съюзи. На какво се базират тези хипотези?
Николай Ников - икономист: Всички промени нямат да бъдат управлявани преднамерено, а ще бъдат вследствие на действието на естествените сили на демократичния капитализъм. През последните десетилетия тези сили едва догонваха това, което развитието на финансовите пазари и технологии създаваха.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе най-много са обявените места за безработни без квалификация
В Русе най-много са обявените места за безработни без квалификация
„Надиграй ме в голямото междучасие” в Математическата гимназия в Русе
„Надиграй ме в голямото междучасие” в Математическата гимназия в Русе