НОВИНИ

Коли пропаднаха в дупки на пътя заради зле изпълнени ремонти

Бус пропадна във внезапно зейнала дупка в асфалта в Шумен, а в Русе лека кола потъна в необезопасен участък в центъра на града. И в двата случая причината е лошо изпълнени ремонти.

bnt avatar logo
от Д. Василева, З. Русева
22:48, 20.02.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
коли пропаднаха дупки пътя заради зле изпълнени ремонти

В Шумен бусът пропаднал, докато преминава по улицата, след като заредил магазин наблизо. Неочаквано зейналата дупка погълнала една от гумите му. Инцидентът станал близо до водопроводна шахта и за да излезе от там му помогнал екип на ВиК. Улицата е асфалтирана наскоро с идеята да стане част от синята зона за паркиране.

В Русе на улица, където "Топлофикация" е подменяла тръби, също внезапно се отвори дупка, в която попадна служебен автомобил на близкото заведение.

Полина Станева - собственик за ресторанта: Сменяха тръби, пясъци слягаха и камъни. Може би от това е улегнало. Недобре свършена работа, според мен. Може би трябваше да го оградят, за да няма инциденти.

След инцидента от Община Русе изпратиха служител, за да огради опасното място. Хората в района обаче останаха учудени от свършената работа.

Валентина Симеонова: Не е добре, защото това нещо може да пропадне всеки момент. Нито е асфалтирано отгоре, нито има обозначение, че е правен ремонт.

Според изпълнителния директор на "Топлофикация" инж. Севдалин Желев след ремонта камъните са били трамбовани с валяк, но от дъжда участъкът е улегнал.

Малко след инцидента екип на дружеството отново беше на място, но освен, че запълни дупката, постави и ограждения, за да не стане отново произшествие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имало ли е насилие над 3-годишното дете от Димитровград?
Имало ли е насилие над 3-годишното дете от Димитровград?
Жители на Русе заплашват да затворят главен път заради винетките
Жители на Русе заплашват да затворят главен път заради винетките