НОВИНИ

Нетаняху: Израел ще продължи да се бори с Иран и да си сътрудничи с Русия

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви днес, че страната му ще продължи да се бори срещу иранското присъствие в Сирия и едновременно с това военното си сътрудничество с Русия, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:38, 25.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
нетаняху израел продължи бори иран сътрудничи русия

"Ще продължим да се борим със затвърждаването на иранското присъствие в Сирия и ще продължим координацията си по въпросите на сигурността между израелската и руската армия", заяви Нетаняху, 24 часа след като Москва повиши тона заради унищожаването на един от нейните самолети с 15 войници на борда след израелски въздушен удар по сирийска територия.

След свалянето по погрешка на разузнавателния самолет на 17 септември от сирийската противовъздушна отбрана, Нетаняху разговаря на два пъти с руския президент Владимир Путин.

;

"Договорихме се с Путин в скоро време да се срещнат работни групи от израелската и руската армия", каза израелският премиер преди да замине за Ню Йорк за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН.

Нетаняху изрази "искрена и дълбока печал" заради гибелта на руските войници, причинена, както той изтъкна, от "безотговорната стрелба" на сирийската армия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антониу Гутериш: Светът страда от дефицит на доверие
Антониу Гутериш: Светът страда от дефицит на доверие
Рядък розов диамант беше изложен в Лондон
Рядък розов диамант беше изложен в Лондон