НОВИНИ

Нови 139 смъртни случая на коронавируса

Епидемията от коронавирус взе нови 139 жертви в китайската провинция Хубей. Така общият брой на смъртните случаи надхвърли 1500 души, а на заразените - 66 хиляди. Пекин нареди всеки, който се връща в града, да бъде поставян карантина.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:00, 15.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Нови мерки в 20-милионната китайска столица. Всеки завърнал се в Пекин трябва сам да се изолира за 14 дни или да отиде на специално определените за карантина места. В противен случай рискува наказание. Целта е да се ограничи разпространението на коронавируса, чийто жертви продължават да се увеличават.

Друга мярка предвижда увеличаването на броя на медицински работници в най-тежко засегнатата от епидемията провинция Хубей.

Хуанг Лу Ки, Представител на китайските здравни власти: Изпращаме допълнително 2 220 медици в Хубей, повечето от които имат опит в овладяването на тежкия респираторен синдром САРС. В близко бъдеще още медицински екипи ще се присъединят към колегите си в Ухан.

От Мюнхен китайският външен министър Ван И защити усилията на Пекин за справяне с епидемията, все пак признавайки, че коронавирусът е сериозна заплаха за страната му.

Ван И, министър на външните работи на Китай: Това е нов вирус и отнема време да се проучи. Става дума за процес. Мерките, предприети от Китай, са навременни, ефективни и твърди. Не съм единственият, който го казва.

СЗО изпрати мисия международни експерти в Китай. Те ще проучат как се предават заразата, как протича болестта и какъв е ефектът на предприетите досега мерки.

А извън Китай, пореден случай беше регистриран в Египет. Общо над 500 са засегнатите от коронавирус в 24 държави. До момента трима са починали в Хонконг, Филипините и Япония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трактори блокираха Валенсия по време на фермерски протест
Трактори блокираха Валенсия по време на фермерски протест
Валежите спират
Валежите спират