НОВИНИ

Няма данни пожарът в село Войводиново да е предизвикан умишлено

Близо 18 часа продължава гасенето на пожара в завода за преработка на месо край пловдивското село Войводиново. Огънят изпепели 8 декара от предприятието, въпреки че на място отидоха повече от 15 екипа на пожарната от Пловдив, Карлово и Съединение. Няма пострадали хора, но повече от 300 души остават без работа. До момента няма данни за умишлен палеж.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
11:47, 11.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Огънят в завода е локализиран още преди полунощ, спасени са животните и три съседни сгради. Но основната производствена база е напълно унищожена.

Комисар Георги Мангараков - директор на РД ПБЗН-Пловдив: Конструкцията, която е паднала, е затрупала горими материали и по този начин не може водата да стигне до тях. След като бъдат потушени пламъците с колегите от полицията ще влезем и ще разгледаме детайлно всяка част от самата площ на обекта. Оттам ще тръгнем за възможни версии. Докато не сме сигурни, не можем да кажем какво ще бъде.
;

Задушливата миризма и гъстия дим от пожара стигат чак до северните квартали на Пловдив. Измерванията на екоинспекцията обаче не показват опасно замърсяване на въздуха.

Стефан Шилев - директор на РИОСВ-Пловдив: Продължителното излагане на пушек и на дим всъщност не е препоръчително, но като заключение към момента няма от какво да се притесняват гражданите.

Мобилната автоматична станция ще остане в село Войводиново, за да следи качеството на въздуха.

;

Според собственика на предприятието не може да се говори за умишлен палеж. Цеховете са застраховани, но дълго време заводът няма да работи.

Стоян Бънев - работник в предприятието: Не е умишлен пожар, просто нещастен случай, за което много съжаляваме, просто нямам думи. Банките да му помогнат на този човек, да може да изправи фабриката, та и ние да се върнем на работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата ще настани в социални жилища най-нуждаещите се роми от Войводиново
Държавата ще настани в социални жилища най-нуждаещите се роми от Войводиново
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Премиера на новата книга на Добромир Банев
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Премиера на новата книга на Добромир Банев