НОВИНИ

Няма грешка на ватмана от трамвая, който блъсна дете в центъра на София

Трамвай блъсна дете в центъра на София. Ученикът от 6-о Основно училище се е разминал като по чудо само с леки наранявания. От Столичния електротранспорт заявиха, че не е допусната грешка от страна на ватмана, който е с дългогодишен опит.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
22:32, 21.02.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
грешка ватмана трамвая блъсна дете центъра софия

Инцидентът е станал около 13ч. на кръстовището на улиците "Граф Игнатиев" и "6-и септември". 12-годишното дете се е спънало в ограничител на тротоара, докато ядяло закуска и така се озовало на релсите.

Ивелина Спасова - директор на Шесто основно училище "Граф Н.П. Игнатиев": Вероятно разсеяно или уморено не вижда трамвая или го вижда в последния момент, решава да отскочи и се удря в колчетата, които са отстрани на трамвайните линии.

Ученикът от шесто училище е откаран в Пирогов, където след преглед е бил изписан с леки наранявания. От Столичния електротранспорт заявиха, че ватманът е опитен и се е движел в рамките на ограничението.

Иво Василев - зам.-директор на Столичния електротранспорт: Ватманът е карал бавно. Спрял е за не повече от метър и половина, което значи, че е карал до 10 километра в час. Не е видял дали детето въобще се е ударило в трамвая. В момента, в който го е видял, че залита, моментално е спрял.
Ивелина Спасова - директор на Шесто основно училище "Граф Н.П. Игнатиев": Проблемът е в това, че разстоянието между трамвайните линии и пешеходната зона е малка. Тези колчета, които са поставени, по някой път хората се блъскат. Децата, разсеяни, също се спъват в тях.

От Столичния електротранспорт заявиха, че в отсечката по "Граф Игнатиев" максималната скорост на трамваите е 20 километра в час, тъй като се води споделено трасе. Ватманите, които минават оттам, всеки ден преминават допълнителен инструктаж заради оживената улица и училищата, които са в района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години
Лидерите в Брюксел не успяха да договорят бюджета за следващите 7 години
Тъмните и светлите сили в пощурелия свят. Британският творец Филип Колбер
Тъмните и светлите сили в пощурелия свят. Британският творец Филип Колбер