НОВИНИ

"Демократична България" иска оставки за проваления транспортен проект в Пловдив

“Административен произвол” – така ръководството на "Демократична България" охарактеризира отказа на община Пловдив да предостави информация за големия транспортен проект за модернизиране на градския транспорт на местните структури на ДСБ и на “Да България”, незачитайки решението на Върховния административен съд. На пресконференция председателят на ДСБ в града Йордан Иванов заяви, че са успели да получат само част от документите, а когато се опитали да копират останалите, достъпът им е бил отнет.

bnt avatar logo
от ​Ангелина Маринова
18:59, 11.07.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Йордан Иванов – председател на ДСБ - Пловдив: Преди повече от година поискахме технически документи, а именно техническа спецификация, приемо-предавателен протокол, окончателен доклад за приемане на работата. Всички тези документи касаят окончателното плащане, което е реализирано в разрез с договора. Припомняме ви, че общината е ощетила пловдивчани със сумата от над 8,2 мил. лева окончателно плащане, което е извършено в разрез с договора. Общината си е вързала ръцете да не може да иска неустойки в размер на 82 000 лева на ден, сума малко по-малка от 5 милиона и общината е излъгала държавата, като е декларирала пред Агенцията за обществени поръчки, че всичко е изпълнено в пълен обем, без неустойки и с добро качество.

По тази причина ръководството на "Демократична България" настоява, след като община Пловдив сама се е поставила в ситуация да не може да иска неустойки, то спешно да поиска гаранционно отстраняване на проблемите. Представителите на коалицията искат и оставката на ръководителя на транспортния проект инж. Борислав Кръстев, както и на всички останали, които с подписите си са приели работата по проекта.

Проектът предвижда въвеждане на електронна система за таксуване в градския транспорт и на електронни информационни табла за разписанието по спирките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов подписа договора за купуването на самолетите F-16
Каракачанов подписа договора за купуването на самолетите F-16
Депутатите от Атака искат отмяна на остраняването на Сидеров
Депутатите от "Атака" искат отмяна на остраняването на Сидеров