САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

От АБВ коментираха газовите доставки и покупката на самолетите F-16

Председателят на партия АБВ Румен Петков заяви във Варна, че решенията на правителството по фундаментални теми като газовите доставки и покупката на самолетите F-16 изправят страната ни срещу Европа. Според него българите трябва да са наясно с истинската цена, която ще бъде платена по тези сделки.

от Светлана Ганчева
17:04, 11.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Според Румен Петков има пряка връзка между обявената сделка за самолетите F-16 и спряното разследване на продажбата на български паспорти в Македония, което е пример за политическа корупция. Той постави и три въпроса, които досега не са получили отговор.

Румен Петков, председател на ПП АБВ: Данък добавена стойност влиза ли в тези два милиарда и 200 милиона лева. Второ, самолетите ще започнем да ги получаваме от 2023-та нататък. Някой сметнал ли е колко ще ни струва поддържката на днешните самолети. Трето, някой сметнал ли е какви инвестиции трябва България да направи в инфраструктурата, която трябва да поддържа тия самолети.

Румен Петков заяви още, че след обявеното спиране на газовите доставки през Украйна от първи януари и невъзможността да изградим дотогава тръбата на „Турски поток“, ще поставим под заплаха енергийната сигурност на Европа.

Румен Петков, председател на ПП АБВ: С неадекватните си действия правителството обслужва чужди интереси и ще постави България пред изключително тежка кризисна ситуация от гледна точка на гарантиране на доставките на газ.

От АБВ настояват за пряко договаряне на газовите доставки от Русия, което да спести транзитните такси и зависимостта от политическия режим в Турция.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Японска сонда кацна върху астероид
Японска сонда кацна върху астероид
НАТО се сбогува със старата си централа в Брюксел
НАТО се сбогува със старата си централа в Брюксел