Правният отдел на НС проверява отстраняването на Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров смята, че отстраняването му от председателското място на парламентарната група на "Обединени патриоти" нарушава коалиционното споразумение и правилника за работа на парламентарните групи в Народното събрание.

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:40, 11.07.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Сидеров поиска от Цвета Караянчева да обяви за нищожно решението за новото ръководство на групата и представи конкретни документи, с които се аргументира за това искане.

Предлага утре от 15.00 часа да се събере политически съвет на "Обединени патриоти". Настоява също и премиерът Бойко Борисов да свика коалиционен съвет на голямата коалиция.

В отговор председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че е възложила на Правния отдел да проучи в детайли възражението на Сидеров и да даде заключение, след което тя ще вземе отношение.

Междувременно стана ясно, че Красимир Каракачанов има предварително уговорени ангажименти извън София, а Валери Симеонов ще е извън България. При това положение Каракачанов и Симеонов няма да могат да се отзоват на поканата на Волен Сидеров за заседание на малката коалиция.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
7 са вече жертвите след бурята в Халкидики, над 100 души са ранени
7 са вече жертвите след бурята в Халкидики, над 100 души са ранени
Пожар избухна в ТЕЦ край Москва
Пожар избухна в ТЕЦ край Москва