НОВИНИ

От понеделник започва ремонт на столичния булевард "Пенчо Славейков"

В края на следващата седмица пускат движението по вече разширения бул. "Тодор Каблешков". Кои са следващите летни ремонти, които предстоят в столицата, вижте в репортажа на Карина Караньотова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:02, 13.07.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В момента асфалтират бул. "Тодор Каблешков", а в четвъртък вече ще е отворен за движение. Това значително ще облекчи трафика. Веднага след това ремонтните дейности се местят на бул. "Монтевидео", който поетапно се разширява. От понеделник започва и изграждането на входовете към метростанцията на Медицинска академия, като изцяло ще бъде реновиран и бул. "Пенчо Славейков".

Йорданака Фандъкова, кмет на София: Възползваме се от това, че заради метрото там се затваря, за да започнем и цялостна реконструкция на бул. "Пенчо Славейков", от "Прага" до бул. "Витоша".

Булевардът няма да бъде затворен напълно, но движението ще бъде стеснено. Тази организация, ще продължи до средата на септември.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта: Като ул. "Георги Софийски" ще бъде отворена за движение в неделя, тоест отсечката, която до сега беше затворена, се отваря и съответно се затваря изцяло "Пенчо Славейков" в района на самото кръстовище, като всички, които искат да преминат от бул. "Витоша" към "Пирогов" и в обратна посока ще бъде възможно, но ще трябва да обикалят през обходния маршрут, който е вече изграден.

Асфалтираната в понеделник огромна дупка на кръстовището на ул. "Шишман" и ул. "Иван Вазов" днес отново зейна. По думите на зам.-кмета по транспорта Евгени Kрусев, ремонтът е нетраен, защото там има голям теч, който отново причинява проблеми. Те ще се решат окончателно след отстраняването на аварията и изграждането на нов водопроводен колектор. След това ул. "Иван Вазов" ще бъде цялостно преасфалтирана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електроуреди изгарят заради некачествен ток в град Мартен
Електроуреди изгарят заради некачествен ток в град Мартен
Британската полиция смята, че е открила източника на Новичок
Британската полиция смята, че е открила източника на "Новичок"