НОВИНИ

Правителството на Тръмп отново защити в съда спорния указ за имиграцията

Правителството на Доналд Тръмп отново защити в съда силно оспорвания президентски указ за имиграцията, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
23:10, 15.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
правителството тръмп отново защити съда спорния указ имиграцията

Новото заседание бе в апелативния съд на Сиатъл, щата Вашингтон, който бе сезиран от правителството на Тръмп, след като на 15 март съдия в Хавай спря действието на втората версия на указа.

"Отрече ли се президентът от предизборните си обещания?", запита един от тримата съдии, имайки предвид обещанието на кандидат-президента Тръмп да забрани на мюсюлманите да влизат в САЩ, въпреки че конституцията забранява религиозната дискриминация.

"Президентът поясни, че има предвид ислямски терористични групировки и страните, които им дават убежище или ги подкрепят, например "Ислямска държава" или Ал Каида", заяви адвокатът на министерството на правосъдието Джефри Уол.

Въпросът за отношението на Тръмп към мюсюлманите зае голяма част от продължилите 80 минути разисквания, в които Джефри Уол повтори главния аргумент на правителството: че въпросите на имиграцията и националната сигурност са от компетенцията на Белия дом.

Тричленният състав на апелативния съд в Сиатъл не съобщи кога ще се произнесе, отбелязва Асошиейтед прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел на изслушване при Жан-Клод Юнкер
Мария Габриел на изслушване при Жан-Клод Юнкер
Макрон и Меркел: Европейският съюз трябва да се промени
Макрон и Меркел: Европейският съюз трябва да се промени