НОВИНИ

Преподавател разби устната на ученик в 65-то училище

Преподавател удари ученик и му разкървави устата. Инцидентът е от 65-о училище в столичния квартал "Бусманци". Родителите на пострадалия Роберто са извикали полиция и Бърза помощ. Ученикът е откаран за преглед в "Пирогов". 14-годишният Роберто за трета година повтаря 5-ти клас. Той и преподавателят му даваха обяснения в 8-мо районно управление.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
23:20, 23.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Инцидентът е станал днес по обяд в часа по физкултура, когато Роберто удря свой съученик с баскетболна топка в главата. Преподавателят възприема това като опит за саморазправа със съученик. Не издържа и го удря с юмрук в лицето като му разбива устната. Бащата на Роберто разказва какво е споделил сина му минути след случилото се.

Славчо Геогиев, баща на на битото момче: Удари ми една тупаница. Започна да ме бие. Станах целия в кръв. Качили са го горе, сложили са му тампони в устата да спре кръвта.

Преподавателят е признал вината си, но не беше открит за коментар, тъй като даваше обяснения в 8-мо районно управление. Според директора на училището Жельо Колев Роберто и друг път е имал провинения, но те не са били сериозни. Колев обяснява постъпката на подчинения си с натрупано напрежение от работата и увери, че това е първото му провинение за двете години, откакто работи в 65-то училище.

Жельо Колев, директор на 65-то училище: Учителят е изключително всеотдаен човек. Децата го обичат, той е класен ръководител на този клас. Децата много обичат физическо.

Най-вероятно учителят ще бъде наказан с последно предупреждение за уволнение. Началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева определи като недопустимо отношението на преподавателя към ученика. Тя е дала препоръка към директора да окаже допълнителна подкрепа на Роберто и да се започне активна работа със семейството му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте на живо и онлайн по БНТ: Година от мандата на президента Румен Радев
Гледайте на живо и онлайн по БНТ: Година от мандата на президента Румен Радев
​Премиерът Бойко Борисов се срещна с посланиците на Турция и Русия
​Премиерът Бойко Борисов се срещна с посланиците на Турция и Русия