НОВИНИ

​Президентът на Венецуела обвини САЩ, че искат да го свалят от власт

Президентът на Венецуела Николас Мадуро вчера отново обвини политическите си опоненти и властите на САЩ, че се стремят да свалят правителството му. Мадуро отправи тези обвинения на митинг против закона за приватизиране на жилища, предоставени от държавата по социални програми.

bnt avatar logo
от БТА
09:05, 15.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
​президентът венецуела обвини сащ искат свалят власт

"Въпреки икономическата война, безредиците, обсебеността на Обама от мен, атаките на олигархията, аз построих, следвайки заветите на команданте Уго Чавес, и предадоха на населението 600 хиляди домове, което е световен рекорд", изтъкна Мадуро. Той заяви също, че на венецуелската опозиция е "дадена заповед да започне нов етап от терористичния план, за да свали правителството на Боливарианската република. Във Венецуела се засилва противоборството между изпълнителната и законодателната власт.

На парламентарните избори през декември м.г. представители на опозицията, обединили се в Коалиция на демократичното единство, за първи път от 17 години спечелиха мнозинство - 109 от 167-те места в Националното събрание - еднокамарния парламент. Една от основните причини за поражението на Единната социалистическа партия на Венецуела начело с Мадуро стана недоволството на населението от продължаващата социално-икономическа криза и разрастващата се престъпност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Жълт код за силен вятър в 14 области в Северна България
​Жълт код за силен вятър в 14 области в Северна България
Прошков: Въвеждаме постоянен контрол с полиция в проблемните линии в София
Прошков: Въвеждаме постоянен контрол с полиция в проблемните линии в София