НОВИНИ

Прокуратурата внесе за разглеждане обвинителния акт срещу Явор Бахаров

Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Явор Бахаров.

прокуратурата внесе разглеждане обвинителния акт явор бахаров
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 21.02.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Обвиняемият имал придобита правоспособност за управление на моторно превозно средство с категории „В“ и „М“. Той е осъждан с влезли в сила съдебни актове за престъпления от общ характер. Освен това е бил санкциониран с влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения на Закона за движението по пътищата.

Около 12:50 ч. на 08.02.2020 г., в гр. Банско, обвиняемият управлявал лек автомобил по ул. „Найден Геров“. По време на движение той се разминал в насрещната пътна лента с автомобил на автопатрул при РУ на МВР гр. Банско, припомнят от пресцентъра на прокуратурата. На полицейските служители им направило впечатление, че МПС на обвиняемия Бахаров криволичи по пътното платно, поради което го последвали с цел извършване на проверка.

На водача бил подаден светлинен и звуков сигнал, при което той спрял. Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Бахаров бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във ФСМП гр. Банско обвиняемият дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила. За констатираните нарушения на актьора били съставени два акта.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов се срещна с колеги от Дания, Швеция, Нидерландия и Австрия
Борисов се срещна с колеги от Дания, Швеция, Нидерландия и Австрия
Разрешават платения отпуск при 4 месеца натрупан стаж
Разрешават платения отпуск при 4 месеца натрупан стаж