НОВИНИ

Противоположни са позициите относно директивата на Макрон за "социалния дъмпинг"

Българските синдикати и работодатели с противоположни позиции по предлаганите от Европейската комисия и френския президент Макрон промени в Директивата за командироването на работници в страни от Eвросъюза. Измененията предвиждат равно възнаграждение на работещия в Париж например български работник и неговия френски колега. И още - осигурителните вноски за тях да се внасят по законодателството на приемащата държава.

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:32, 24.08.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
Величка Микова - изпълнителен секретар "Правна закрила на труда и КТД", КНСБ: Един български работник, ако работи в сектор строителство във Франция, би следвало да получава възнаграждение - равно на възнаграждението, което се полага на неговия колега - френски работник, който изпълнява същата работа на същото работно място. Ние сме за равно заплащане, за равен труд.
Димитър Бранков - заместник-директор на Стопанска камара: Равният труд, равното заплащане обаче не винаги е свързано с равна производителност. И това примерно може да се види в автотранспорта и в областта на строителството или на услугите. Включително ние имаме разлики в индивидуалната производителност - всички ние като хора, като работници. Така че става дума за едно крещящо противоречие с общите правила на единния пазар.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията използва палки и оръдия срещу агресивни мигранти в Рим
Полицията използва палки и оръдия срещу агресивни мигранти в Рим
БСП обсъди проекта си за антикорупционен закон със Съюза на съдиите
БСП обсъди проекта си за антикорупционен закон със Съюза на съдиите