Проверяват сигнали за нарушения в община Бобов дол

В Районна прокуратура - Дупница са образувани преписки във връзка с постъпили сигнали от кметовете на селата Големо село и Мламолово и от Общинска администрация – Бобов дол, съобщиха от прокуратурата.

от БГНЕС
14:10, 24.02.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Проверяват сигнали за нарушения в община Бобов дол

Първата е по сигнал на кмета на с. Големо село, община Бобов дол, относно горене на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол", въпреки забраната, въведена от министъра на околната среда и водите.

В сигнала се посочва подаването от багера по транспортна лента на смес от отпадъци и въглища, които влизат към котлите за изгаряне. Заявява се, че в близост до ТЕЦ "Бобов дол" видимо е складирано голямо количество отпадъци с неясен произход и съдържание.

В РП – Дупница е постъпил сигнал и от кмета на с. Мламолово, община Бобов дол, относно движение на тежкотоварни средства, превозващи въглища от Мини Бобов дол до ТЕЦ "Бобов дол".

Посочва се за издадена от кмета на община Бобов дол заповед за ограничаване движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона, както и на камиони, превозващи насипни материали с необезопасен товар. Констатира се нейното неспазване, въпреки поставените пътни знаци.

Третият сигнал, постъпил в РП – Дупница, е от Общинска администрация – Бобов дол, визираща данни за наличие на нерегламентирано затваряне на рудниците Бабино, Бобов дол и Миньор. Това е извършено в периода 2017 г. - 2018 г. Заявява се за опасност от евентуални бедствия и аварии за населението в селата Голема Фуча, Мала Фуча и Бабино.

И по трите сигнала прокуратурата е разпоредила проверки, които следва да бъдат осъществени от различни органи. При установяване на данни за извършени престъпления от общ характер ще бъдат образувани досъдебни производства.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
МОН: Училищата да не предприемат пътувания до държави със случаи на коронавирус
МОН: Училищата да не предприемат пътувания до държави със случаи на коронавирус
Пети смъртен случай от коронавируса в Италия
Пети смъртен случай от коронавируса в Италия