НОВИНИ

Разследват за подкупи бивши министри в Гърция

Бившият гръцки министър на здравеопазването в правителството на ПАСОК и настоящ член на Демократичния съюз Андреас Ловердос е заподозрян в приемане на подкуп в скандала около фармацевтичната компания "Новартис", съобщиха гръцките медии.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:04, 09.04.2019
Чете се за: 00:30 мин.
По света
разследват подкупи бивши министри гърция

Гръцката прокуратура, чрез Министерството на правосъдието към гръцкия парламент, предаде делото за по-нататъшно разследване и търсене на отговорност и отнемане депутатския имунитет на Ловердос.

Прокуратурата е завела дела срещу още четирима политици, разследва се и възможното участие на петима други, включително бившия министър-председател Андонис Самарас и бившите министри Янис Стурнарас, Димитрис Аврамопулос и Адонис Георгиадис.

Разследването на прокуратурата е за периода април 2011 г. - май 2012 г. и се отнася до четири лекарства на швейцарската фармацевтична фирма, които са се продавали в Гърция на цена по-висока от тази в другите европейски държави.

Говорител на гръцкото правителство и министър без портфейл Димитрис Сенакопулос заяви на днешния редовен брифинг с репортери, че скандалът с "Новартис" е "един от най-големите, ако не и най-големият от създаването на гръцката държава" като подчерта, че според прогнозите на страната са нанесени щети от около 23 милиарда евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70% от европейците са наясно с фалшивите новини
70% от европейците са наясно с фалшивите новини
Фейсбук въвежда генерални промени в условията и услугите си
Фейсбук въвежда генерални промени в условията и услугите си