НОВИНИ

Шофьори се обявиха против събирането на такса „изход“ в Митница Пловдив

Международни превозвачи ще протестират следващата седмица срещу събиране на допълнителни такси в Митница Пловдив. Причината е, че митническият терминал няма изход и шофьорите са принудени да преминават през частен имот, за което плащат. Допълнителната такса се събира от фирма, която преди седем години е закупила имота, намиращ се на територията на Митница Пловдив.

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 16.06.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

От години шофьорите на тежкотоварни автомобили са принудени да плащат по 31 лева, за да преминат през Митница Пловдив. Терминалът има само вход, а изходът се оказва частен. Всеки ден от тук преминават близо 100 тежкотоварни автомобила. Повечето шофьори идват по четири-пет пъти на месец. Недоволстват, че въпреки таксата, в повечето случаи няма къде да паркират и обикалят с часове.

Йордан Арабаджиев – председател на Съюз на международните превозвачи: "Представете си, че има превозвачи, които работят да речем с Турция и им се налага през два-три дни да ползват митница Пловдив. Това са излишни разходи".

Според Съюза на Международните превозвачи събирането на таксата за ползване на държавно учреждение, е неправомерна.

Йордан Арабаджиев – председател на Съюз на международните превозвачи: "Това е все едно някой гражданин на Пловдив да иска да ползва община Пловдив, но за целта трябва да мине през някакъв частен имот, за да плати такса и тогава да ползва".
;

От митницата заявиха, че възнамеряват да обособят изход към улица „Кукленско шосе“, откъдето шофьорите да преминават безпроблемно. Община Пловдив също е дала одобрение.

Инж. Димитър Кацарски – заместник-кмет на Община Пловдив: "Автомобилите влизат от едната страна през сегашния вход-изход и да излизат през паркинга, който е общинска собственост на „Кукленско шосе“.

От общината увериха, че изходът няма да попречи на движението на останалите автомобили на натоварената улица, но все пак трябва да бъде съгласуван с Пътна полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна дългоочакван пътен ремонт във Врачанско
Започна дългоочакван пътен ремонт във Врачанско
Без промяна в състоянието на Цветелина Стоянова
Без промяна в състоянието на Цветелина Стоянова