НОВИНИ

След срещата на върха за имиграцията - коментар на Ивайло Дичев и Тончо Краевски

Последната среща на върха в Брюксел беше театрално представление, от което нищо не е решено. Албанският премиер каза, че при тях няма да има лагери за мигранти от Африка. Г-н Борисов го каза - няма мигрантска криза, има политическа. Това каза в "Денят започва" професора по култура и антропология проф. Ивайло Дичев. Гост по темата беше и анализаторът Тончо Краевски.

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 02.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Ситуацията е много трудна, хубавото е, че сирийската криза се "закроти", като бежанската вълна премина. Остава отзвука от партии, които се понаместиха във властта в Европа.

Тончо Краевски каза, че дори да има решение от срещата в Брюксел, то е за изглаждане на политическите противоречия вътре в Европейския съюз. По думите му проблемът с бежанската криза не е от последните 5-10 години, а от Втората световна война.

Тончо Краевски: Европа не е затваряла вратите си за легална имиграция от 70 години насам. От 1948 г. датира закон, с който се отваря възможността, с който се отваря възможността във Великобритания да идват от бившия комънуелт имигранти и към края на 60-те влизат стотици хиляди всяка година. Във Франция датира от края на 50-те влизането от бивши френски колони, в Германия - от 60-те.
Ивайло Дичев: Трябва да се реши кои хора са застрашени, не може да приемаме всеки, застрашен от вулкан, земетресение и т.н. Да се реши дали ще са хора от територии, които са близо до Европа. Не чувам обаче дискусия по темата, включително и в България,каза Ивайло Дичев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОП Транспорт инвестира в нови мерки за сигурност
ОП "Транспорт" инвестира в нови мерки за сигурност
Кабинетът на Германия поставен на карта - ще се разберат ли Меркел и Зеехофер
Кабинетът на Германия поставен на карта - ще се разберат ли Меркел и Зеехофер