НОВИНИ

Собственици на автомобили с чуждестранни номера блокираха центъра на Киев

Стотици собственици на автомобили с чуждестранна регистрация блокираха днес центъра на Киев около Върховната рада (парламента) и кабинета на министрите на Украйна, предаде ТАСС. Те настояват да бъде приет закон за "достъпно освобождаване от митницата" на транспортните средства.

bnt avatar logo
от БТА
13:36, 07.11.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
собственици автомобили чуждестранни номера блокираха центъра киев

Организаторите на акцията са обявили, според агенция УНН, че днес в центъра на Киев ще дойдат от 10 до 30 хиляди автомобилисти, които са обещали да донесат пред сградата на правителството яйца, боя и боклуци, ако в Радата не бъде приет проектозаконът за достъпни цени за вноса на автомобили.

Друга акция е организирана край министерството на транспорта, където се очакват да пристигнат около 300 собственици на автобуси и водачи на тежкотоварни камиони. Те ще настояват за оставка на ръководителя на Държавната служба на Украйна за безопасност на транспорта.

През август Върховната рада прие на първо четене законопроекти, с които се въвеждат нови акцизи за автомобилите и се регулира вносът на превозни средства в Украйна. Базовата ставка за лек автомобил с бензинов двигател е 50 евро за 1000 куб. см, а с дизелов двигател - 75 евро за 1000 куб. см. Въвеждат се и други поправки, определящи различни коефициенти за акцизите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец срещу ЦСКА на четвърфиналите за Купата на България
Лудогорец срещу ЦСКА на четвърфиналите за Купата на България
Разкриха две оранжерии с канабис край село в Шуменско
Разкриха две оранжерии с канабис край село в Шуменско