НОВИНИ

Светска суматоха: Еминем всява смут на Оскарите

Тази седмица отново имаше немалко любопитни събития по света, които си заслужава да споменем, но най-важното, разбира се, беше церемонията по раздаване на Оскарите. Един от любимите моменти от церемонията беше музикален. Еминем, най-добрият бял рапър вся смут сред част от звездите в нощта на Оскарите.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
08:24, 15.02.2020
Чете се за: 02:18 мин.
Още

Той е не просто най-добрия бял рапър в света, а едно от величията на хип-хопа. Носител на Оскар, чието име повече от 20 години предизвиква фурор - Еминем. 92-та церемония по раздаването на най-престижните филмови отличия не беше изключение. В неочакван дори за повечето запознати със сценария за вечерта хора момент, на сцената излезе той и изпълни песента си Lose yourself, която стана известна с филма "Осмата миля".

Еминем получи награда от Академията през 2003-а, но тогава пропусна церемонията. Обяснението му - дъщеря му Хейли на следващия ден е била на училище и е трябвало да си ляга рано. 17 години по-късно компенсира с изява на сцената, макар и без повод.

Впечатляващото му изпълнение предивика възторжени реакции сред повечето зрители в залата. Но имаше и няколко противоречиви - младата Били Айлиш изглеждаше повече от изненадана от случващото се, а легендата на режисурата Мартин Скорсезе... почти задряма.

Най-любопитната реакция, безспорно беше тази на актрисата Салма Хайек - самата тя разказа, че е трябвало да излезе на сцената точно след Еминем, но тъй като името му не било в сценария, а тя му е огромен фен, се стреснала толкова много, че го вижда на живо, че го заляла с водата, която пиела. Той реагирал като джентълмен и не просто се снимали за спомен, но и казал пред списание Ролинг Стоун, че любимият му момент от вечерта е прегръдката с Хайек.

Били Айлиш представи дългоочакваната песен към предстоящия филм за Джеймс Бонд.

Били е най-младия изпълнител, на когото е оказана честта да пее за Бонд. 18-годишната сензация е работила заедно с брат си Финиъс, а преди нея за агент 007 са пяли Мадона, Адел, Пол Макартни, Бионсе и кой ли още не. 25-ия филм се казва "Нямам време да умра" и го очакваме съвсем скоро на големия екран. Голямата загадка е кой ще наследи Даниел Крейг, като от няколко години витаят слухове, че това може да бъде Идрис Елба, който да е първия чернокож Джеймс Бонд.

Могат ли момичетата да играят футбол? Отговорът разбира се, е да, но УЕФА и Дисни обединяват услия, за да накарат малките деца да обичат спорта и да оценяват негово значение. Става дума за една много любопитна кампания.

Момичетата могат да си играят с много повече от кукли Барби.Те могат да бъдат истински фурии на футболното игрище. И го показват.

УЕФА и Дисни започнаха кампания, която цели да привлече момичета на възраст между 5 и 8 години към спорта и по-конкретно към най-популярния в света.

Надин Кеслер, УЕФА: Светът на Дисни е вълшебен, този на футбола - също. Няма нищо по-хубаво от това да обединим усилия в това да накараме децата да заобичат спорта.

Според изследване на СЗО, 84% от момичетата до 17 години не извършват почти никаква физическа дейност. Идеята на УЕФА и Дисни, е децата да променят начина по който възприемат спорта, а за целта, ще им помогнат любими на подрастващите анимационни герои.

Надин Кеслер, УЕФА: На игрището можеш да бъдеш велика, можеш да бъдеш по-добра от момчетата. Футболът не е запазена за мъже територия.

Очаква се в рамките на следващата година кампанията да се разпространи из цяла Европа, включително и в България.

Кейт Мидълтън продължава да се затвърждава като новата любима кралска особа на британците.

Тази седмица Херцогинята на Кеймбридж посети серия от събития сама и доказа, че няма нужда от подкрепата на своя съпруг принц Уилям, за да се справи. Своята умереност, но и топлина, Кейт демонстрира в кухня за бездомни в Абърдийн, където помогна за приготвянето на обяда.

Кейт, обаче, е и модна икона и го доказва често, този път като засвидетелства уважението си към Александър Маккуийн, почитайки десетата годишнина от смъртта му с една от емблематичните му рокли.

В Лондон вчера официално беше открита Седмицата на модата.

Събитието започна с един модерен напоследък "аксесоар", който е далече от висшата мода, а именно - медицински маски, които голяма част от посетителите предпочетоха да носят. Не липсваха и протести на природозащитниците от ПЕТА, но в крайна сметка ревютата започнаха.

Лондон е сред важните модни столици и в дните до вторник ще видим какви са тенденциите, които се препоръчва да следваме. Разбира се, това не бива да се прави сляпо, защото понякога и дизайнерите грешат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нешев: В планината би трябвало да имаме доста голяма лична отговорност
Нешев: В планината би трябвало да имаме доста голяма лична отговорност
Феновете на Левски събраха сумата, необходима за клуба за НАП
Феновете на Левски събраха сумата, необходима за клуба за НАП