НОВИНИ

Тръмп представи Антиимигрантския си план

Сега към предизборната битка в Съединените щати и поредната ключова реч на Доналд Тръмп за имигрантите. Милиони нелегални имигранти ще бъдат прогонени от Съединените щати, а Мексико ще плати за издигането на 3000 километра стена на границата. Това заяви кандидатът за президент Доналд Тръмп в пламенна програмна реч за мигрантската си политика в случай, че спечели изборите през ноември. Изказването на Тръмп дойде само няколко часа, след като той се завърна от посещение в Мексико, където се срещна с президента Енрике Пеня Нието.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
19:38, 01.09.2016
Чете се за: 00:57 мин.
По света

По време на визитата си късно снощи в Мексико Доналд Тръмп звуча нехарактерно добре настроен към домакините си, обяснявайки колко уважава работливите мексикански имигранти в Съединените щати. Броени часове по-късно обаче - на митинг в граничния щат Аризона, отново се върна към популисткия си ксенофобски тон.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия: "Ще създам специални сили за депортация, които ще идентифицират и бързо ще махат най-опасните престъпници, нелегални имигранти в Америка. Онези - незастигнатите от правосъдието, също като Хилъри Клинтън. Ясно?!"

Нюйоркският милиардер заяви, че с мексиканския президент Енрике Пеня Нието не били обсъждали намерението му да издигне стена по цялото продължение на границата между двете страни. Но допълни, че макар и още да не знаели, мексиканските власти със сигурност щели да платят за съоръжението.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия: "Още от първия ми ден като президент ще започнем да строим непробиваема, висока, здрава и красива стена на южната ни граница".


;

Стената е една от 10-те точки в антиимигрантския план на Тръмп. Всички "пришълци престъпници", както се изрази той, просрочилите сроковете във визите си и опасните за сигурността на американците, ще бъдат гонени автоматично и без право на амнистия.

Част от наричаните от Тръмп "традиционни" и критични към него медии, като вестниците "Вашингтон пост" и "Ню Йорк таймс", прозряха в речта му вял опит да смекчи антиимигрантската си позиция. Те разтълкуваха пропускането в речта на нелегалните мигранти, които не нарушават други закони, като склонност на Тръмп да ги остави в страната. В такъв случай прогонените няма да са 11 милиона, както се закани милиардерът още миналата година, а около 6 милиона души, пресметна "Вашингтон пост".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на село Марково готвят подписка заради опасен път
Жители на село Марково готвят подписка заради опасен път
Екзотични плодове растат в манастир край Пловдив
Екзотични плодове растат в манастир край Пловдив