НОВИНИ

Роднина на убития мъж в „Столипиново": Няма да търсим отмъщение

Убийство разтърси пловдивския квартал „Столипиново". Спор за жена завърши със смъртта на 26-годишен мъж, прободен с нож, на една от най-оживените улици. Извършителят е задържан.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
20:28, 21.12.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Скандалът между двамата мъже е започнал по обед на улица „Батак" в близост до едно от училищата в района. Скарването бързо е прераснало в бой.

Гл. инспектор Николай Кирков, началник на VI РПУ-Пловдив: Вади се нож, ще изясняваме на кой е ножът. Нанасят се удари с ножа, в крайна сметка едното от лицата получава смъртоносно нараняване в областта на врата, вследствие на което е починало тук на място.

Извършителят е на 24 години и също има прободни рани, но е без опасност за живота. Според хора от квартала той е проявил агресия, защото другият мъж закачал жена му.

Починалият живеел в Германия, прибрал се преди седмица - разказаха негови роднини.

Рашко, роднина на жертвата: В момента сме в шок. Ще видим сега вече отгоре какво ще решат, от прокурора, съдията ще видим какво ще кажат. Отмъщение няма да искаме, защото всички сме семейни хора.

Часове след убийството в "Столипиново" имаше нов сблъсък, между две фамилии на улица „Елба". Едно момче е със сериозни травми на главата и е настанено в болница. Днес в квартала имаше засилено полицейско присъствие.

Гл. инспектор Николай Кирков: Няма напрежение, сами виждате, има достатъчно полицейски сили, така че ще се погрижим за опазване на обществения ред.

Полицаите ще останат в „Столипиново" през цялата нощ, както и в следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ ще излъчи утре документален филм за преселенията от българските земи
БНТ ще излъчи утре документален филм за преселенията от българските земи
Самолет от България е приземен аварийно в Рим заради състоянието на пасажер
Самолет от България е приземен аварийно в Рим заради състоянието на пасажер