НОВИНИ

Училище във Вълчи дол получи дарение от над 100 книги

Над 100 книги бяха дарени на библиотеката в училище "Васил Левски" във Вълчи дол. Благотворителният жест е част от кампанията "Дари книга, спаси българщината", организирана от Галя и Момчил Христови от Враца. Повече от 3 години те се стремят да съхранят българския дух и да събудят в децата любовта към четенето.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
22:48, 22.11.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Близо 15 години училището във Вълчи дол няма библиотека. Едва преди 2 години дарители помагат тя да се възроди. Днес семейство Христови обогатява библиотеката с десетки детски книги и енциклопедии.

Мариана Митева - директор на СУ "Васил Левски" гр. Вълчи дол: Те са радетели на българщината! За родолюбието, патриотизма все повече трябва да се стремим да имаме такива хора около нас, които да даряват книги и да обгрижват нашите възпитаници.

Когато разбира за дарителската кампания, библиотекарката на училището Дияна Царибродска се свързва с организаторите.

Дияна Царибродска - библиотекарка в СУ "Васил Левски" гр. Вълчи дол: Ако някой иска да ни дари детски или юношески книги, всяка една ще бъде осиновена с много любов, ще бъде разглеждана и четена с много любов.
Галя Христова - организатор на кампания "Дари книга, съхрани българщината": Като разбрах, че имат нужда от детски книги, аз пък се обърнах към мои дарители и те помогнаха с дарения.
;

Още от 7-годишен десетокласникът Радослав Тодоров не спира да чете. Любовта към книгите той иска да събуди и в най-малките.

Радослав Тодоров: Ние целим да запазим българския дух и в децата, да ги накараме да четат повече книжки и освен това не само да четат, но да предадат това нещо и на останалите.

Децата, които посещават библиотеката, стават все повече. Привличат ги не само книгите, а и състезанията и викторините, които се разиграват там.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Грейнаха коледните светлини в Париж
Грейнаха коледните светлини в Париж
Инцидент със загинал човек затрудни движението по АМ Тракия
Инцидент със загинал човек затрудни движението по АМ "Тракия"